Pages

Fel principal

miercuri, 24 februarie 2016

Chiftelute marinate

              Hello! Cui nu-i plac chiftelutele cu sos aromat, servite cu piure sau cu spaghete? Adevarul e ca nici mie nu imi placeau, pana acum vreo 5 ani. Adica nu imi placea carnea tocata deloc, nu mancam sarmale(decat varza din ele), nu mancam ardei umpluti, chiftele, ... Dupa ce l-am nascut pe Aris, mi-a venit mintea la cap :) si mi-am dat seama cate am pierdut de-a lungul anilor cat am fost mofturoasa mofturoaselor. Asa ca acum sunt fana sarmalelor, a lasagnei, a chiftelutelor, a ciorbelor de perisoare, spre bucuria familiei:).
Hai sa vedem cum se prepara aceste chiftelute.
  Pentru chiftelute avem nevoie de:
- carne tocata 700 g
- 5-6 catei de usturoi(sau dupa gust) trecuti prin presa
- 2 felii de paine, fara coaja, inmuiate in apa
- sare,piper
- 1 ou
 Pentru sos:
- 2 cepe
- sare, piper, o lingura de zahar
- 3 foi de dafin, cateva frunzulite de busuioc taiatemarunt
- o lingura de faina
- 800 ml bulion de rosii, mai gros
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
  Da, da, eu nu pun ceapa in chiftele. Am omis sa pun odata, apoi am vazut ca sunt mai bune asa, si de atunci am repetat treaba.
 Pentru sos, calim ceapa si usturoiul taiate marunt, adaugam apoi lingura de faina. omogenizam. Turnam bulionul, avem grija sa nu se faca cocoloase, adaugam restul condimentelor si lasam sa fiarba la foc mic 30 de minute.
 Pentru chiftelute, amestecam toate ingredientele, cel mai bine cu mana. Formam chiftelute de aceeasi marime. Eu le-am copt la cuptor. Nu ies uscate. Asadar, am umplut o tava cu 25 de chiftelute pentru copt(aprox 500g carne) iar din restul de carne am facut chiftele prajite, ca sa le mancam la amiaza, pentru ca nu imi plac chiftele reci.



 Pe cele prajite- 19 mi-au iesit- le-am mancat repede, sunt asa de bune calde, cu mustar si paine proaspata.


      Chiftelutele "nevinovate", cele de la cuptor, se coc 30-35 minute intorcandu-le o data. Apoi se scot de la cuptor, se pun in sos si se mai fierb cateva minute.
         Noi le-am servit fie cu spaghete, fie cu piure, si parmezan, desigur.


Varianta cu spaghete imi aduce aminte de Doamna si vagabondul, vestita scena, stiti voi.

p.s Sunt extrem de mohorata azi, precum vremea de afara, nu am pic de inspiratie sa scriu.:((((
Va pup, dragi cititori!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu