Ingrediente:
pentru blat : 200 g biscuiti, 100 g unt, 2 LG apa
pentru crema : 3 cutii crema de branza (eu am folosit 3 cutii Philadelphia x 125 g)
1 conserva lapte condensat
4 LG suc de lamaie, proaspat stors
Putine ingrediente, si ce minunatie iese :)
Se topeste untul apoi se lasa putin sa se raceasca. Biscuitii se maruntesc in robot, apoi se adauga untul topit si se mixeaza. Acum, in functie de textura compozitiei, se poate adauga sau nu apa, cate o lingura pe rand, pana cand compozitia arata ca nisipul ud. Pana nu demult, si eu faceam blaturile acestea doar cu unt si bisc, eventual putin zahar brun, dar de cand am descoperit smecheria asta cu apa, sunt extrem de multumita de consistenta blatului. Dupa ce sta o vreme la rece, nu e faramiocios, ci usor umed, se taie usor, e minunat. Doar atat, trebuie pusa apa putin cate putin, ca nu se compromita rezultatul final, si sa iasa prea moale, stil pasta. Compozitia se aseaza intr-o forma cu peretii detasabili, se preseaza bine (eu folosesc fundul unui pahar). Eu "urc" cu compozitia si pe marginea formei, mi se pare ca arata mai bine. Se lasa tava la rece pana se face crema.
Pentru crema : intai mixam crema de branza, pana devine pufoasa. Adaugam apoi laptele condensat, si omogenizam, la viteza mica. Eu folosesc laptele asta, marca Auchan, alt fel nici nu am gasit in oras.
Dupa ce am mixat crema de branza cu laptele condensat, adaugam zeama de lamaie, mixam in continuare ....siiiiiii..... atunci se intampla magia, adica se incheaga compozitia .... pe masura ce va sta la rece, cheesecake-ul se va intari si mai tare, o sa aiba tinuta, astfel incat nu va fi nicio problema sa taiati felii perfecte. Prima oara cand am facut cheesecake-ul asta, am adaugat si frisca batuta, pentru ca mi-a fost teama ca nu se va intari. A fost bun si asa, cu frisca, e bun si fara, este foarte fin, nu e gretos, iar daca se adauga si un sos de fructe de padure, nebunie totala! :)
Ok, deci dupa ce terminam cu crema, se pune peste blatul de biscuiti, se acopera cu folie si se lasa la rece cateva ore. Apoi se serveste, si ma indoiesc ca va avea viata lunga bunatatea asta. Enjoy!
Se putea sa nu .... :))))
Foarte faina cheesecake-uta, n-am inercat cu lapte condensat dar cred ca da bine. Cat despre scandurica - da-o-ncolo :)), tocmai pentru ca-i "la moda" :) (parerea mea)
RăspundețiȘtergereBucura-ne cu retetele tale si fara scandurica, ca nici eu nu am. Asta este... Pup!
RăspundețiȘtergereCat de bine arata prajiturica, este simpla de facut
RăspundețiȘtergereVa multumesc, va pup si eu :)*
RăspundețiȘtergereIubita mea Silvia de cind te astept!!!!
RăspundețiȘtergereMi-e dor de retele tale inedite si delicioase!
Asa ma bucur ca ai revenit! Te imbratisez cu drag!
Ce bine arata! yummy!!! O sa-l fac si eu... LAPTE CONDENSAT AUCHAN IN AUCHAN??? Zi-mi si mie, te rog, la ce raion ai gasit. Si eu merg des in Auchan dar n-am vazut niciodata lapte condensat...si am tot cautat de mi-au iesit ochii. De un timp am renuntat sa mai caut...
RăspundețiȘtergereAlexandra
Brandusa, esti o scumpa :))))
RăspundețiȘtergereAlexandra, la raionul de cafea, pe unde se gaseste si laptele acela la cutiute mici, ce se pune in cafea.:)
arata genial.. imi poti spune te rog si ce fel de biscuiti folosesti?
RăspundețiȘtergereArata f bine.....si imi place cum scrii...te voi urmari. Pe curand!
RăspundețiȘtergereLa magazinele arabesti se gaseste lapte condensat nestle. Am cumparat 2 cutii special pentru reteta asta. Sambata o incerc si va tin la curent.
RăspundețiȘtergereSe poate adauga si zahar in crema de branza, sau este laptele condensat indulcit?
RăspundețiȘtergereDraga mea, ce dimensiuni a avut forma în care ai preparat minunăția? Merci! Daniela
RăspundețiȘtergereBuna Daniela, forma este de 25 cm.
RăspundețiȘtergere