Pages

Fel principal

miercuri, 28 septembrie 2011

Vinete coapte aromate

   Am vazut vinetele acestea pe delicioasa.com, si de cum le-am vazut ...mmmm... amintiri nu mi-au trezit, ca n-am calcat prin Orient, dar mi s-a facut o pofta de nici nu pot sa descriu. Nu stiu de ce am zabovit atat pana am recreat reteta. De fapt, cred ca aveam nevoie de vinete cat mai mici, si cand am dat de ele, soarta le era deja pecetluita. Am zis, aromate si coapte a la deli sa fie, si asa au fost.
     Ingrediente:
- 3 vinete micute (12-14cm)
- ulei de masline
- 75 g stafide
- 75 g nuci
- 3 catei de usturoi
- o ceapa rosie
- o leg. patrunjel
- condiment Nopti Orientale
- sare, piper
- iaurt

    Taiem coditele vinetelor, apoi le taiem in sferturi, crestam miezul in X, saram si ungem cu ulei de masline. Le coacem la 180 grade, 30 de min, pana se moaie.
    Cat timp vinetele sunt la cuptor, punem amestecam nucile tocate, stafidele, ceapa tocata, usturoiul pisat, 6-7 LG ulei de masline si o LG condiment Nopti Orientale ( se poate inlocui cu o l-ta scortisoara + o l-ta chimen arabesc). Lasam amestecul la rece pana sunt coapte vinetele.

  Amestecul e divin, drept va zic ca am mancat cateva linguri din el :)
  Cand sunt coapte vinetele, punem din amestec deasupra, si servim, cu iaurt.


   Delcioasa, delicioase! :)

10 comentarii:

  1. Arata fantastic, pline de culoare si de viata.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce bine arata vinetele! Felicitari Silvia :) xoxo

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce mi-a placut si mie reteta asta, este la pastrare, sper ca nu pentru mult timp :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Delicios arata! vanata e 'carnea' mea preferata!

    RăspundețiȘtergere
  5. Grozav suna reteta asta !dar si arata apetisant!

    RăspundețiȘtergere
  6. supa aia numai imperiala nu este. sigur nu v-a fost rau dupa ce ati consumat-o? untul acela arata foarte rau. unealta aceea de bucatarie se numeste tel.

    RăspundețiȘtergere
  7. Domnu'/Doamna Anonim, una la mana, comentariul trebuia sa il lasati la postarea cu supa imperiala, nu aici:).
    Doi, stiu ce este cu tel, il folosesc aproape zilnic. Care-i baiu?
    Trei, untul arata foarte bine, era foarte bun, n-a patit nimeni, nimic, va asigur. Probabil nu aveati de ce sa va legati.
    Patru, BA ESTE o supa imperiala, dar clar nu ii este accesibila marlanilor. La revedere, va mai astept cu comentarii PERTINENTE!:))))))

    RăspundețiȘtergere
  8. Hi there,

    I'd like to introduce to you a new website www.foodepix.com that we have
    just recently launched. Foodepix is a photo gallery of delicious and mouth
    watering food.

    We've seen your blog and we love your pictures and recipes. We would love
    to invite you to register with foodepix.com and upload your images.

    Hope to see you there. :)

    Thanks.

    RăspundețiȘtergere
  9. excelenta reteta!
    bine te-am gasit draga mea! :*

    RăspundețiȘtergere