Am vazut vinetele acestea pe delicioasa.com, si de cum le-am vazut ...mmmm... amintiri nu mi-au trezit, ca n-am calcat prin Orient, dar mi s-a facut o pofta de nici nu pot sa descriu. Nu stiu de ce am zabovit atat pana am recreat reteta. De fapt, cred ca aveam nevoie de vinete cat mai mici, si cand am dat de ele, soarta le era deja pecetluita. Am zis, aromate si coapte a la deli sa fie, si asa au fost.
Ingrediente:
- 3 vinete micute (12-14cm)
- ulei de masline
- 75 g stafide
- 75 g nuci
- 3 catei de usturoi
- o ceapa rosie
- o leg. patrunjel
- condiment Nopti Orientale
- sare, piper
- iaurt
Taiem coditele vinetelor, apoi le taiem in sferturi, crestam miezul in X, saram si ungem cu ulei de masline. Le coacem la 180 grade, 30 de min, pana se moaie.
Cat timp vinetele sunt la cuptor, punem amestecam nucile tocate, stafidele, ceapa tocata, usturoiul pisat, 6-7 LG ulei de masline si o LG condiment Nopti Orientale ( se poate inlocui cu o l-ta scortisoara + o l-ta chimen arabesc). Lasam amestecul la rece pana sunt coapte vinetele.
Amestecul e divin, drept va zic ca am mancat cateva linguri din el :)
Cand sunt coapte vinetele, punem din amestec deasupra, si servim, cu iaurt.
Delcioasa, delicioase! :)
Arata fantastic, pline de culoare si de viata.
RăspundețiȘtergereChef-a, multumesc! :)
RăspundețiȘtergereCe bine arata vinetele! Felicitari Silvia :) xoxo
RăspundețiȘtergereCe mi-a placut si mie reteta asta, este la pastrare, sper ca nu pentru mult timp :)
RăspundețiȘtergereDelicios arata! vanata e 'carnea' mea preferata!
RăspundețiȘtergereGrozav suna reteta asta !dar si arata apetisant!
RăspundețiȘtergeresupa aia numai imperiala nu este. sigur nu v-a fost rau dupa ce ati consumat-o? untul acela arata foarte rau. unealta aceea de bucatarie se numeste tel.
RăspundețiȘtergereDomnu'/Doamna Anonim, una la mana, comentariul trebuia sa il lasati la postarea cu supa imperiala, nu aici:).
RăspundețiȘtergereDoi, stiu ce este cu tel, il folosesc aproape zilnic. Care-i baiu?
Trei, untul arata foarte bine, era foarte bun, n-a patit nimeni, nimic, va asigur. Probabil nu aveati de ce sa va legati.
Patru, BA ESTE o supa imperiala, dar clar nu ii este accesibila marlanilor. La revedere, va mai astept cu comentarii PERTINENTE!:))))))
Hi there,
RăspundețiȘtergereI'd like to introduce to you a new website www.foodepix.com that we have
just recently launched. Foodepix is a photo gallery of delicious and mouth
watering food.
We've seen your blog and we love your pictures and recipes. We would love
to invite you to register with foodepix.com and upload your images.
Hope to see you there. :)
Thanks.
excelenta reteta!
RăspundețiȘtergerebine te-am gasit draga mea! :*