Pages

Fel principal

duminică, 6 martie 2011

Pui aromat si fraged la cuptor



    De cand cu blogosfera culinara, am invatat si invat zi de zi lucruri noi, ceea ce nu poate fi decat spre binele meu, al nostru, al burticilor noastre, al papilelor... :) De la Ioana, de pe e-retete , am invatat un mic truc pentru a obtine the most juicy carne de pui la cuptor, deci jur, atat de fraged a iesit ca nu imi venea sa cred.  Toata smecheria sta in a cumpara un pui grill pana in 1,400 g, a-l sara si a-l lasa la frigider 2 zile. Apa care iese din pui topeste sarea, apoi aceasta apa sarata se infiltreaza in pui, facand carnea moale si suculenta. Treaba asta cu saratul de aplica la orice tip de carne, normal, timpul scazand in functie de dimensiunea bucatii de carne.
   Ok, n-am respectat intocmai cele 2 zile, la mine a fost doar o zi, dar e imposibil sa fi iesit o carne mai moale decat ce a iesit, zau .
   Deci, am luat un pui grill de 1,300 si ceva grame, l-am spalat, interior si exterior, l-am lasat sa se scurga bine apoi l-am sters cu prosoape de hartie, si l-am sarat peste tot, apoi l-am pus la frigider. A doua zi, l-am scos de la frigider cam cu o ora inainte de a-l prepara. Dupa o jumatate de ora, am incins cuptorul la maxim.
  Am zis sa-l aromatizez cu ceva, asa ca am amestecat 2 linguri de unt moale, cu frunze de oregano maruntite si cu o lingura de turmeric. Am departat pielea de pui de carne, am introdus unt aromat pe sub piele, si am uns apoi bine puiul cu unt. Nu am mai adaugat sare !
  Am incins o tava la foc, pe aragaz, apoi am adaugat puiul, cu pieptul in jos si tava am introdus-o la cuptor - eu am adaugat si un paharut de apa. Am lasat puiul cu pieptul in jos, la maxim, 20 de minute. Apoi, am intors puiul - desigur, m-am ars, ca altfel nu are farmec - am mai lasat 15 minute la foc maxim, ventilat, pana pielea a devenit crocanta, apoi inca 25 de minute, la foc mic, sa se patrunda. Deci puiul a stat la cuptor o ora, atat.
Vedeti ca l-am ciupit nitel de piele, which I love ...; )



   Clasic era sa asociez cartofi acestui pui, dar eu pofteam de cateva zile o salata greceasca, de cand am vazut-o pe Laura Calder preparand una tare aratoasa, cu capere si ardei gras, pe care eu le-am lasat afara, desi le aveam in frigider. Dressing simplu, zeama de lamaie, ulei de masline si sare. Si cateva bucatele de feta.



  Maslinele Kalamata = <3 :)

 Chiar un comfort food pentru mine! :)
  Pofta buna, cu maniere sau fara :P ...

.... desigur ca de ea e vorba :)

5 comentarii:

  1. Interesanta ideea de a tine puiul cu sare in frigider, arata tare bine si gustos!

    RăspundețiȘtergere
  2. Delicios pui! si salata aia arata asa bine, am ramas cu gandul la o salata greceasca de cand l-am vazut pe Jamie Oliver, dar astept cuminte sa iasa rosiile la piata. Eu nu imi amintesc sa fi vazut salata de rosii cu ardei si capere la seria care a fost aici cu Laura Calder, te rog posteaza si varianta ei, imi place foarte mult cum gateste :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Revin cu o invitatie sa ni te alaturi la Dulce Romanie, gazduita in luna martie de Carmen la Bucataria Furnicutilor: http://furnicuti.blogspot.com/2011/02/dulcea-romanie-provocarea-lunii-martie.html

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata foarte bine puiul! Bun trucul, merita incercat! La fel ca si Mihaela, si mie tot salata mi-a facut cu ochiul :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Da, e buna tare, eu as sta numai pe salate dar am un "carnivor" in familie care nu se satura cu ierburi ... :-D

    RăspundețiȘtergere