Cui nu-i place dulce de leche? Eu zic ca oricine gusta o data, se indragosteste pe veci de acest dulce delicios, pacatos de delicios si caloric .... 3 seconds in your mouth, 3 weeks on your hips, vorba aia :)))
Iaca intr-o zi am pregatit dulce de leche din 850 g de lapte condensat, si ba l-am mancat gol, ba cu clatite, ba direct din borcan, ba chiar si gol, si uneori cu lingurita :-D si am zis ca-i musai sa il valorific in niste briose, pana nu se termina.
Reteta este de pe theculinarychronicles.
Este in cups...
Ingrediente(pt 12 cupcakes) :
- 1 + 1/4 cups faina ( 165 g mi-au iesit)
- 1 cup zahar ( 135 g zahar)
- o lingura extract vanilie
- semintele dintr-o pastaie de vanilie- pastaia nu o aruncam, o punem intr-un borcan cu zahar, sa il vanilam
- 1/2 cup unt (110 g) - la temp. camerei
- 1/2 cup smantana ( 110 ml)
- o l-ta praf de copt
- o l-ta bicb. de sodiu
- 1/4 l-ta sare
- 2 oua mari, sau 3 mici
- dulce de leche
Pt frosting : 200 g unt
zahar pudra
3-4 LG dulce de leche
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1. Incingem cuptorul la 180 grade, pregatim tavile cu hartiute de muffinsi inauntru.
2. Intr-un bol cernem faina amestecata cu praful de copt, bicb. de sodiu si sarea.
3. Mixam ouale cu zaharul, 3-4 minute, pana cand se umfla, apoi adaugam untul, semintele de vanilie, extractul de vanilie, si omogenizam.
4. Adaugam usor ingredientele uscate peste cele lichide, incorporam, apoi adaugam si smantana.
5. Coacem 15-17 minute, apoi lasam la racit, pe gratar.
6. Cand s-au racit, folosind fie un pos, fie o seringa, cu varful lung si subtire, umplem cupcake-urile cu dulce de leche.
7. Pentru frosting, mixam untul pana e pufos, apoi adaugam, treptat, zahar pudra, mixam in continuare, pana obtinem textura dorita. Eu am folosit cam 200 g. Apoi adaugam dulce de leche, si mixam pana se incorporeaza. Ornam dupa bunul plac... si talent... sau lipsa lui, in cazul meu. :P
Daca va uitati, bine, in poza de mai sus se vad semintele de vanilie, mici mici si tare dragute. :)
Una va zic, si buna : daca o sa le incercati, o sa ziceti ca ati intrat in Rai! :))))
Foarte faina reteta. Nu am gustat dulce de leche dar am sa incerc odata. Ai pus si reteta pe blog?
RăspundețiȘtergereAm mai gasit si pe alte bloguri dar nu m-a tentat:)
ce frumoase sunt! :D ca de revista nu alta!:D
RăspundețiȘtergeredoamne cu arata !asta-i o reteta de incercat.
RăspundețiȘtergerefetelor, merita incercate si fara dulce de leche, aluatul in sine e foarte bun. va pup :)
RăspundețiȘtergerema tot invart in jurul retetei asteia.maine o pun de un dulce de leche si poimaine de briose.
RăspundețiȘtergereyou are so passionately and happily engaged in cooking..I think your recipes are dreamy to eat...te pup si va asteptam cu drag in Londra. miss you..Cosmina
RăspundețiȘtergereCosmina, <3,<3, <3, miss u too.
RăspundețiȘtergerepansy : daca iti place dulcele cum imi place mie, o sa te innebuneasca briosele astea :) spor la treaba!
de unde dulce de leche? de unde iau lapte condensat in Targu-Mures?
RăspundețiȘtergereFrumoase pozele, retete super. Imi place mult
Silvia, reteta asta m-a atins la inima, mai ales ca sunt in faza cupcakes-urilor, si ma gandeam la aceeasi varianta cu sos caramel. Recunosc ca nu am mancat pana acum dulce de leche, dar cred ca este delicios. Cupcakes-urile arata minunat!
RăspundețiȘtergeremiha : putin zis delicios, you must try it, you'll fell in love with it :)
RăspundețiȘtergereanonim : este un magazin in Dambu, prin spatele Postei, la parterul unui bloc, langa un magazin second-hand, INTER SHOP, se numeste, e cu produse din Ungaria :)
multumesc frumos
RăspundețiȘtergeresilvia,am facut reteta de 2 ori,dar nu au crescut asa cum ti-au crescut tie.adica au crescut dar au ramas plate,nu sunt rotunde frumos la partea superioara.altfel gustul e foarte bun si sunt pufoase.prima data am folosit 3 oua,ca aveam oua mici a doua oara am folosit 2 oua mai mari.sa fie prea putin praful de copt ?
RăspundețiȘtergerepansy, scuze ca rasp asa greu, a dat viroza in toata familia si n-am mai intrat pe blog. Eu umplu briosele pana sus aproape, deci nu 3/4, poate de aceea imi fac bolta.
RăspundețiȘtergerepai nu stiu ce sa zic,ca prima data le-am umplut pana sus si au dat pe de laturi de a fost o masa compacta ,a doua oara le-am umplut 2/3 ,au crescut cat trebuie dar cand le-am scos s-au lasat si au ramas plate.dar cum am zis tare bune si ideea cu dulce de leche grozava.poate sa fie ceva si cu faina.eu am folosit masurile cana si lingura.iarta-ma ca te zapacesc atata la cap,dar tare mi-a placut reteta si vreau sa-mi iasa ca tie.
RăspundețiȘtergereVa admir pentru rabdarea de a gati.
RăspundețiȘtergere