Pages

Fel principal

vineri, 21 ianuarie 2011

Tabouleh...wannabe


       Tabouleh este cea mai cunoscuta salata arabeasca, si este, se pare, mancarea traditionala a libanezilor. In principiu contine bulgur, ceapa, menta, ulei de masline, lamaie si patrunjel- mult! Eu daca dau de salata asta, nu ma pot opri din mancat :). E divina!
       Bulgur, ioc. In super market-uri, nici vorba, iar magazine/bacanii arabesti nu exista pe aici. Am folosit cous cous din acela mic, care doar se hidrateaza cu apa clocotita.
       Asa ca am amestecat un pahar de cous cous ( hidratat), cu 3 rosii taiate cubulete, cu 2 legaturi ceapa verde tocate, cu 2 legaturi patrunjel tocat. Dressingul l-am facut din zeama de la o lamaie in care am lasat sa se inmoaie 2 lingurite de menta uscata si 3 linguri ulei de masline e.v. Sare, dupa gust.

  Pofta!

7 comentarii:

  1. si mie imi place tabouleh.si merge bine si cu cuscus,ca doar sunt din aceeasi familie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pansy, oare arpacasul = bulgur? undeva pe net am vazut scris asa bulgur(arpacas)?

    RăspundețiȘtergere
  3. Nope, bulgurul e graul sfaramat prefiert iar arpacasul e doar grau decorticat si "slefuit". Eu am gasit la Bio Bazar mai demult sau pe suplimente.ro

    RăspundețiȘtergere
  4. @Ina : bine ca acu stiu :-D. omu'cat traieste, invata ! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Abia astept vara si rosiile proaspete sa mai mananc un tabouleh :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Am făcut aseară salata, este bună.

    RăspundețiȘtergere