Pages

Fel principal

vineri, 27 august 2010

Salata calda de cartofi

  O salatica calduta, numa' buna pentru o zi de post. Reteta e din Ioana Secretele Bucatariei.

  Ingrediente :
- 1 kg cartofi rosii
- 3 linguri rondele ceapa ciorii
- 250 ml supa de legume
- un praf zahar
- 3 LG otet
- 3 LG ulei
- sare. piper ...
---------------------------------------------------------------------------------------------
    Cartofii se fierb in coaja, se decojesc cat sunt calzi, ca merge mai usir, apoi se lasa nitel la racorit si se taie rondele de 1 cm grosime.
    In supa de legume calda se adauga zaharul , otetul, uleiu , sarea si piperul - desigur, cantitatile de mai sus sunt orientative, fiecare pune cat vrea. Sosul se toarna peste cartofi, se lasa 10 minute sa se traga, apoi se serveste, cu rondele de ceapa deasupra. Pofta!

4 comentarii:

  1. Interesanta aceasta salatica, imi plac tare mult pozele tale, felicitari! Treci si pe la mine daca iti face placere! O zi buna iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Uff Silvia, m-am plimbat pe blogul tau si rau am facut pentru ca mi-ai facut o pooooofta cu bunatatile tale! Si e noaptea tarziu, nici nu pot remedia situatia... :(

    RăspundețiȘtergere