Am mai facut eu pateu din ficatei, dar metoda de fata e inedita pt ca pastreaza atat aroma cat si proprietatile ingrediantelor, iar rezultatul nu e inecacios deloc.
Ingredinete:
- ficatei de pui- nu stiu exact cate g, dar au incaput intr-un borcan de 400 g
- un morcov
- o ceapa rosie mica
- usturoi granulat
- 2 LG unt
- sare&piper
Iata si procedura : ficateii se pun intr-un borcan cu filet, la fel si legumele, morcovul dat pe razatoare si ceapa taiata pestisori. Trebuia sa pun si putina telina, dar am uitat ... next time .
S-ar putea sa auziti sunete ciudate in ora aceea, eu eram sigura ca o sa plezneasca borcanele, dar nu a fost asa. Plus ca borcanul cu legume, fiind mai usor, se tot dadea peste cap, dar fiind etans, nu a inghitit apa.
Dupa ce a trecut ora, desfacem cu grija borcanele, pt ca sunt sub presiune si fierbinti, si turnam continutul intr-un vas, adaugam nitel usturoi, sare si piper si mixam cu mixerul vertical. Cand s-a racorit nitel, adaugam si untul. Initial, pateul poate parea mai lichid, dar untul si statul la rece ii vor oferi constistenta ideala. E foarte bun, delicios! Mie-mi place cu mustar, in special, si cu ardei. Se poate pastra 2-3 zile la frigider, de aceea se face in cantitati mici. Pofta!!!
mmm...ce bine arata:)am sa incerc si eu reteta asta!
RăspundețiȘtergereda tu nasa, sa-l incerci, ca e ideal pt copii, si lui Ana stiu ca-i place, si pui si un galbenus inauntru sau vezi tu . pup!
RăspundețiȘtergere