Pages

Fel principal

duminică, 14 martie 2010

Briose de primavara

  



   De cand am luat Good Food-ul de luna asta, nu am mai avut liniste. Pe coperta troneaza niste superbe briose, decorate cu glazura roz... iar cum Rai este deosebit de sensibila la tot ce e "ioz", cum vedea revista, cum tipa si isi manifesta dornita pentru "bobo ioz". Nu stiu cat a inteles ea din  "sambata ti le face mama"... :)
   Ingrediente:
- 100 g faina cu agent de crestere- nu am avut si am pus 100 g faina alba amestecata cu 1/2 plic praf de copt
- 3 oua
- 140 g unt moale
- 140 g zahar brun
- 25 g amidon
  Pt glazura :
- 600 g zahar pudra + 6 LG apa sau 3 LG apa + 3 LG suc de lamaie strecurat
- colorant alimentar rosu

    Ingredientele pt blat se mixeaza 2-3 minute, pana cand compozitia e omogena. Se coc briosele in cuptorul preincalzit la 190 grade, 15-20 de minute. Se lasa la racit pe un grilaj de metal.
   Se glazureaza cand sunt racite de tot. Eu am facut glazura din ochi, pt ca mi s a parut prea mare cantitatea de zahar propusa de revista. Am pus zahar intr-un castron, cam 200-250 grame si am pus apa amestecata cu suc de lamaie, putin cate putin, am amestecat bine pana s-a topit zaharul apoi am adaugat un varf de scobitoare de colorant rosu Wilton ai am amestecat pana cand glazura a capatat o culoare uniforma. Le-am ornat cu zahar roz, floricele & inimioare.
   Pofta mare , Rai! :)

4 comentarii:

  1. cat sunt de dragute!!! :)) chiar ca vestesc primavara :)

    RăspundețiȘtergere
  2. de unde sunt floricelele si inimioarele pentru ornament?

    RăspundețiȘtergere
  3. @ anonim : eu nu le am din tara, dar de ex de kaufland am vazut chestii dulci pt ornat, inimioare mici rosii din zahar si "confetti" tot asa din zahar, colorate.

    RăspundețiȘtergere
  4. multumesc. am avut si eu o cutie de la dr oetker din elvetia, dar la noi nu am gasit.

    RăspundețiȘtergere