Reteta de inspiratie maya-sa :) Sper sa o savuram cu placere si dupa 2012! Multumesc, Maya :)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Reteta originala e cu Roquefort, dar pretul e foarte piperat si chiar nu m-a lasat inima sa dau atatia bani pe 100 g branza, asa ca am luat Gorgonzola, am gasit un sortiment foarte cremos si ...puturos. :)))
Foarte simplu, feliem cu mandolina 2 vinete pe lung, le saram si le lasam deoparte 10 minute, apoi le frigem pe gratarul bine incins, 2 minute pe fiecare parte.
Punem pe fiecare felie de vanata cate o felie de sunca, o bucatica de branza si rulam.
Punem rulourile intr-o tava, adaugam feliute de usturoi, stropim cu ulei de masline si bagam la cuptor, la 180 grade, 10-15 min.
Am servit cu ciabatta pusa pe gratar, apoi unsa cu usturoi. Se poate incerca si cu mamaliga.
Excelente si reci, si calde. :)