Va arat 2 idei de preparare a dovleceilor, in caz ca sunteti in pana de idei si va place leguma aceasta. Aveam vreo 5 dovlecei si am cautat pe net ceva retete mai nastrusnice, sa-i valorific dovleceii fara sa-i prepar termic pentru ca erau tineri si fragezi si vroiam sa-i consum ca atare.
1. Pachetele marinate cu dovlecei & mozzarella
Foarte simplu : spalam dovleceii, le taiem capetele, si ii feliem cu razatoarea (mandolina), pe lung, felii subtiri, apoi impachetam cu fiecare felie cate o bucata de mozzarella.
Ar fi aratat mai bine daca as fi folosit bocconcini, dar nu am gasit.
Aranjam intr-un borcan curat pachetelel formate iar separat, intr-un bol preparam marinada din sucul unei lamai + ulei de masline, pe care le amestecam bine cu un tel si feliute de usturoi. Turnam lichidul in borcan, avand grija sa acopere complet pachetelele. Lasam la marinat 3 zile, la frigider.
Dupa 3 zile, dam atacul si savuram, cu piper proaspat rasnit.
2. Turnulet de dovlecei cu branza
Frecam intr-un castron 300 g branza feta cu 3 linguri de smantana, Feliem dovleceii tot pe lung, dar mai grosi, apoi ungem fiecare felie cu branza, ca sa formam un turnulet. Dressingul e din ulei de masline, zeama de lamaie si marar proaspat. Enjoy! :)