Uf, as vrea sa ma ocup mai serios de blog - pe care intentionez sa-l las "mostenire" Raissei, hahaha, dar nu am timp efectiv, asa ca gatesc, mai fac cate o poza, si cand gasesc o "fereastra", urc postarile pe blog, ca-i pacat de ele, nu ?
Pentru o zi de post, am pregatit conopida coapta, cu sos tahini, easy peasy. Am spalat conopida, am rupt-o in buchetele apoi am uns-o cu ulei, am presarat sare si am copt-o 3o de min la 180 grade, pana s-a rumenit. Sosul l-am facut amestecand 3 linguri tahini cu putina apa calda, usturoi si suc de lamaie. Si sare.
=========================================================================
Nu, cotletul asta n-a fost de post dar a fost aromat cu za'atar, fript scurt pe gratar si servit cu o salata in straturi, de cous cous, rosii, castraveti si ceapa, cu dressing simplu de ulei de masline si rosii.
==========================================================================
Pastrav somonat, la gratar, stropit cu muuulta zeama de lamaie, si servit cu piper proaspat rasnit, cu cartofi gratinati, si sos de smantana- bun tare, daca si Raissa a devorat o portie intreaga.
Cartofii merita a fi detaliati, dar zau ca postarea asta am inceput-o de 1o ore, si nu mai apuc sa o termin. O sa revin. :)