Capsuni si portocale cu iaurt - un mic dejun fin



    Am vrut sa-i pregatesc printesei mele un mic dejun pe placul ei, si cum aveam o caserola de capsuni, portocale si iaurt, mi-am adus aminte de o reteta rapida dintr-o colectie de retete editate de supermarketul Sainsbury's din Anglia care se numeste asa " strawberry summer salad"... drept ca la noi fulguia, dar asta nu m-a oprit sa pregatesc bunatatea asta, din care ne-am infruptat amandoua :)
  Ingrediente:
- 2 portocale
- o caserola capsuni
- seminte de susan
- iaurt (preferabil grecesc)
- miere/sirop de agave fac.
IMG_0474
 Filetam portocalele, astfel incat sa obtinem feliute fara pielita, dupa urmatoarea metoda, pe care am vazut-o si la Maya, si la Ina : taiem cate un capacel la fiecare "pol" al portocalelor,
IMG_0480
apoi cu un cutit ascutit taiem coaja portocalelor, astfel incat sa inlaturam si partea alba si amaruie.
IMG_0483
  Apoi, folosind tot cutitul ascutit, taiem bucatelele de portocala dintre pielite, si gata, obtinem feliute perfecte, fara piele.
 IMG_0491

  Intre timp, am avut un musafir curios, care si-a dat seama ca tare amara mai e coaja de portocala, daca musti direct din ea :)
raissuca
    Taiem si capsunile. Intr-un castronas punem iaurt, capsuni, portocale, miere/sirop agave dupa gust si presaram seminte de susan -prajite fara grasime in tigaie, un minut(eu am uitat de partea asta).\
Asta e portia de printesuca :
IMG_0494IMG_0509
si asta e portia mea :
IMG_0514
 Sa ne fie de bine! :)