Am vrut sa-i pregatesc printesei mele un mic dejun pe placul ei, si cum aveam o caserola de capsuni, portocale si iaurt, mi-am adus aminte de o reteta rapida dintr-o colectie de retete editate de supermarketul Sainsbury's din Anglia care se numeste asa " strawberry summer salad"... drept ca la noi fulguia, dar asta nu m-a oprit sa pregatesc bunatatea asta, din care ne-am infruptat amandoua :)
Ingrediente:
- 2 portocale
- o caserola capsuni
- seminte de susan
- iaurt (preferabil grecesc)
- miere/sirop de agave fac.
Filetam portocalele, astfel incat sa obtinem feliute fara pielita, dupa urmatoarea metoda, pe care am vazut-o si la Maya, si la Ina : taiem cate un capacel la fiecare "pol" al portocalelor,
apoi cu un cutit ascutit taiem coaja portocalelor, astfel incat sa inlaturam si partea alba si amaruie.
Apoi, folosind tot cutitul ascutit, taiem bucatelele de portocala dintre pielite, si gata, obtinem feliute perfecte, fara piele.
Intre timp, am avut un musafir curios, care si-a dat seama ca tare amara mai e coaja de portocala, daca musti direct din ea :)
Taiem si capsunile. Intr-un castronas punem iaurt, capsuni, portocale, miere/sirop agave dupa gust si presaram seminte de susan -prajite fara grasime in tigaie, un minut(eu am uitat de partea asta).\
Asta e portia de printesuca :
si asta e portia mea :
Sa ne fie de bine! :)