Personal, nu ma omor dupa ciorba de burta, adica imi place zeama, dar bucatelele de burta nu reprezinta cea mai mare incantare pentru mine. Si acu ceva timp, am vazut pe culinar o "ciorba de burta falsa", cu ciuperci pleurotus in loc de carne. Foarte buna :) si atat de rapida! In maxim 40 de minute e gata.
Ingrediente :
- 300-400 g ciuperci pleutorus
- 2 morcovi
- o ceapa
- cateva bucati de gogosar murat
- 2 oua intregi + 2 linguri smantana
- 3 catei usturoi
- otet ( sau zeama de la gogosari murati)
Dam morcovii pe razatoarea mare, taiem ceapa marunt. Calim ceapa si morcovii 5 minute, ca sa dam o culoare frumoasa ciorbitei. Adaugam ciupercile taiate fasii, mai calim 2-3 minute, si turnam in sus cu apa. Lasam pe foc pana cand ciupercile sunt fierte, la mine in 15 minute au fost fierte. Am potrivit de sare si piper, am adaugat zeama acra de la gogosari + gogosarii taiati fasii, usturoiul trecut prin presa si am stins focul. Am lasat ciorba sa se odihneasca 10 minute, apoi am dres cu ouale intregi batute si amestecate cu smantana.
Buna ciorbita! :)