... or mixing Indian and Turkish cuisine :)))) daca amandoua preparate sunt bune separat, de ce sa nu le combinam, intr-un mod fericit.
Reteta de salata de vinete turceasca am gasit-o pe blogul lui Theodora, iar pentru Naan m-am inspirat de pe bloul lui Mari.
Pt Patlican Salatasi:
- vinete coapte ( eu am avut o punga mica de vinete congelate)
- un catel usturoi
- 150 g iaurt simplu
- patrunjel
- 50 ml ulei vegetal
- suc proaspat stors din 1/2 lamaie
- sare, dupa gust
Tocam vinetele marunt, preferabil cu un tocator de lemn, sa nu le oxidam. Le punem intr-un bol, adaugam putin iaurt, usturoiul trecut prin presa, amestecam
adaugam putin cate putin ulei, frecam ca la maioneza
adaugam restul de iaurt, sare si patrunjel, si la final, suc de lamaie (nu trebuie pus tot)
de acum inainte, am sa spun "adio" vinetelor cu maioneza si ceapa, si voi opta pentru varianta aceasta, mie imi place mai mult
Naan
Ingrediente:
- 250 g faina ( eu am folosit faina pt pizza, de la Baneasa)
- 1/2 l-ta sare
- 2 l-te zahar
- 13o ml lapte
- 2 linguri ulei
- unt topit (pt servit)
Am incins cuptorul la maxim, si am asezat pe ultimul rand o tava intoarsa invers, sa se infierbante.
Aluatul l-am lucrat la masina de paine, si l-am lasat sa se odihneasca 30 de minute. Se poate lucra si manual, si se lasa la odihnit o ora, intr-un bol uns cu ulei. Aluatul rezultat e elastic, nelipicios si se lucreaza usor cu el.
Am impartit aluatul in 5 bile, cat am putut eu de egale.
Am intins bilele in forma ovala, subtire ( cam prea subtire)
si am presarat sare, ceapa verde uscata si usturoi granulat, apoi am mai trecut o data cu sucitorul deasupra
.
Am copt cate un Naan, pe rand, direct pe tava incinsa. In cateva secunde, painica "se infoaie". Nu se lasa mai mult de 2-3 minute.
Se pastreaza la cald, pe o farfurie incalzita, acoperita cu folie de Al.
Asta-i prima, am rontait nitel din ea.
si toate
si o bucatica pentru voi, cu salata amintita mai sus. Pofta! :))))))