Gulas

Photobucket

  Reteta de gulas unguresc ( pleonasm, right ?) e de pe plicul de condimente Fuchs. Condimentele contin : sare, chilli, piper, chimen, usturoi, cimbru, patrunjel, foi de dafin, ardei granulat, ceapa.
    Ingrediente
- carne de vita 600 g
- ulei 1oo ml
- 5 catei usturoi
- pasta de tomate 1oo g
- ardei gras 5oo g ( eu am pus congelat)
- vin rosu 5o ml ( eu am pus 1oo ml)
- un plic condimemente Fuchs Gulas Unguresc

pt garnitura : 7oo g cartofi, unt, patrunjel, sare
pt galuste : 100 g faina, un ou, sare ( eu am pus si o lingurita de unt)
Photobucket

   In continuare, nu am nicio poza pas cu pas, pentru ca aparatul meu foto a fost plecat de acasa, in cu totul alte scopuri decat cele de a poza preparate culinare.

  Preparare galuste : se framanta o coca din faina, ou, sare si unt, apoi se modeleaza bile care se fierb in apa clocotita, dupa care se scot.
   Se taie carnea cubulete, apoi se prajeste in 50 ml ulei si putina apa, apoi se pune deoparte, la cald. In aceeasi cratita in care am calit carnea, adaugam restul de ulei, si calim ceapa taiata marunt si ardeii. Cand ceapa s-a inmuiat, adaugam peste carnea, pasta de tomate dizolvata in putina apa, si condimentele din plic. Ei zic ca se fierbe 20 de minute la foc mic, timp in care ar trebui sa fiarba carnea. Eu zic ca asta e o aberatie, sau ma rog... carnea mea a fiert peste o ora, timp in care am adaugat cam 2 pahare de apa. Cand carnea este fiarta, adaugam galustele, vinul, usturoiul trecut prin presa si mai fierbem 10-15 minute.
  Gulasul se serveste cu cartofi natur, peste care am pus un sos facut din unt topit amestecat cu patrunjel tocat marunt.
  Pofta buna!