Ingrediente:
- 400 g fasole alba ( lasata la inmuiat de seara pana a 2 a zi)
- 1 ciolan afumat dezosat
- 2 cepe
- 4 morcovi
- 3 teline mici
- 2 pastarnaci
- 2o boabe piper negru
- cimbru
- 300 ml bulion gros
- tarhon in otet, 2 linguri
- otet de vin rosu, dupa gust
- o lingurita boia
- patrunjel verde
Cateva din ingrediente, ca restul nu s-au ingramadit la pozat. Observati, va rog, manuta CTC-ului, care controleaza tot, inclusiv temperatura apei in care a stat fasolica :)
Punem ciolanul ( eu l-am taiat, sa fiarba cum trebuie) si fasolea in apa rece, la foc molcom, 1 h, impreuna cu boabele de piper si cimbrul uscat- eu le-am pus in dispozitivul de inox pt ceai. Spumam, la nevoie, mai ales ca se ridica la suprafata si cojile boabelor, si eliminandu-le, mai usuram digestia.
Dupa o ora, adaugam zarzavatul taiat marunt, morcovul ras, ceapa taiata, tarhonul, otetul, boiaua si mai lasam o ora sa fiarba.
Dupa inca o ora, scoatem ciolanul, adaugam bulionul, lasam inca 10 minute, apoi adaugam in ciorba ciolanul taiat bucatele. Potrivim de sare - asta depinde si de cat de sarat a fost ciolanul.
Servim cu o ninsoare de patrunjel in farfurie, si cu ceapa rosie, normal!
...tare buna mai e:)