duminică, 3 ianuarie 2016

Oreo Cheesecake



            La multi ani! :) Ce-ar fi sa incepem anul cu un cheesecake copt nemaipomenit de bun? Eu stiu ca toata lumea a mancat numai bunatati si dulciuri de tot felul, dar trebuie sa incercati si reteta asta, ca nu o sa va para rau.
           Experienta mea cu cheesecake-urile coapte nu a fost, la inceput, foarte fericita. De ce? Pentru ca toate mi se crapau. Sa ma vedeti cum stateam langa geamul cuptorului...si hop, apareau mici gaurele deasupra aluatului, care se mareau, transformandu-se in veritabile crapaturi. Sau se umflau la cuptor, apoi se lasau. Am tot studiat, am exersat si acum pot sa rasuflu usurata ca cheesecake-urile mele arata bine, nu-s crapate.:) Deci, ce fac eu ca sa nu se crape cheesecake-urile:
- ingredientele cu care lucram trebuie sa fie la temperatura camerei(in special crema de branza&ouale)
- 1-2 linguri rase de faina in compozitie
- scufundam tava cu aluatul in alta tava mai mare, umpluta cu apa- deci un bain marie la cuptor

Urmand sfaturile de mai sus, ar cam trebui sa va iasa perfecta reteta.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Ingrediente:
- 800 g crema de branza
- 32 biscuiti Oreo(26 pentru blat, 6 pentru maruntit deasupra)
- 3 oua
- 70 g unt topit
- 7 LG zahar pudra(mai mult sau mai putin, dupa gust)
- 2 plicuri zahar vanilat
- 2 LG faina
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
   Cuptorul se preincalzeste la 170 grade.
   Prima operatiune consta in maruntirea biscuitilor pentru blat, fie in robot, fie bagati in punga si zdrobiti cu un sucitor. Apoi adaugam untul topit, si amestecam pana se umezesc toti biscuitii.

  Cineva a insistat sa apara si Furby in poza :-D. Nu-i tacea gura deloc! :)))
  Asezam biscutii in tava, presand bine, urcand si putin pe pereti. Eu ma ajut de o lingura cand presez.
   Mixam crema de branza cu zaharul pudra & zaharul vanilat, adaugam apoi ouale, pe rand, mixand bine dupa fiecare. La final, adaugam faina, mixam la viteza mica, doar pana ce se incorporeaza. Se toarna apoi compozitia de branza peste blatul de biscuiti, iar deasupra adaugam cei 6 biscuiti ramasi, rupti in bucati. Eu am imbracat in folie de aluminiu tava cu compozitia, apoi am scufundat-o in alta tava, mai mare, umpluta cu apa.


  Va sta la cuptor 40 de minute.





  Sper sa va placa! :) Pupici!



2 comentarii:

Anonim spunea...

Ce delicios arata!sa mai postezi rețete dulci:)

Fructe goji spunea...

mmm...delicios :)