miercuri, 6 aprilie 2011

Cotlet creol cu sparanghel la gratar

    Uf, n-am mai postat de multisor, dar asta nu inseamna ca n-am gatit, nu nu, ba chiar am gatit dar n-am pozat, n-am postat... n-am avut starea necesara...
    Duminica am pregatit un cotlet la cuptor, frecat cu condiment creole, si copt in punga, alaturi de cartofi si sparanghel la gratar, glazurat cu otet balsamic.
   Condimentul creole este un amestec de condimente format din ceapa, usturoi, oregano, busuioc, cimbru, piper negru, piper sichuan, paprika si sare. Eu l-am luat de pe net, direct preparat, dar se poate face si in casa... da cred ca e mai simplu sa comandati, nu ?:) zic si eu ... :-D. Asadar am amestecat o lingura de ulei cu 2 lingurite de condiment creole, apoi am uns cotletul (  bucata intreaga cam la 700 g) si l-am pus la cuptor in punga speciala. Am adaugat si cateva felii de cartofi, am inchis punga, si am facut facut cateva intepaturi cu o scobitoare. Timpul de stat la cuptor se calculeaza asa : 12-15 minute pe cm, in functie de grosimea cotletului. Spre final, am taiat punga cu foarfeca, sa se bronzeze cotletul meu creol. Dupa ce l-am scos din cuptor, l-am lasat sa se odihneasca 1o minute apoi l-am taiat felii subtiri. E bun si rece, bate orice mezel, zic eu.
  Ador sparanghelul, care e si afrodisiac, btw, dar pretul e cum e, asa ca mai rar il servesc ... L-am pregatit simplu, tras 5 min la gratar, in f putin ulei de masline, iar la final am turnat peste sparanghel 2 lingurite de otet balsamic amestecat cu putin zahar brun. <3 <3 <3

7 comentarii:

Alina---Explora Cuisine spunea...

Eu nu ma omor dupa cotlet dar sparanghelul ti-a iesit superb!!!

Mihaela spunea...

draga sparanghelule, ce bine mai arati... data viitoare te dreg si eu cu niste otet balsamic :))

Adela Zilahi spunea...

foarte bine arata! foarte apetisant!

Diana spunea...

Salut!
Tocmai am descoperit blogul tau si mi-ar face mare placere sa facem schimb de linkuri pentru blogroll!
Blogul meu este tot unul culinar: http://cantboilanegg.blogspot.com
Multumesc frumos si o saptamana superba!
Diana

pansy spunea...

Silvia,niste premii de Paste te asteapta sa le ridii d pe blogul meu.

Alina---Explora Cuisine spunea...

Ai niste premii la mine pe blog, chiar daca am vazut ca ti-au mai fost oferite, tot te astept sa le ridici :) Pupici!

Antonina spunea...

Apetisat !