Salata Cezar



    Satioasa si gustoasa, Salata Cezar tine locul unui fel principal. Reteta originala nu continea carne, de niciun fel, ci doar crutoane, salata si dressing. Legat de dressing, sunt iar dispute, in legatura cu faptul ca sosul original continea sau nu ansoa. Dressingul meu contine 2 buc de ansoa, cat sa nu fie gustul prea pregnant, dar totusi sa existe o aroma subtila.
     Avem nevoie de :
- o salata ( eisberg am folosit eu, salata romaine cere reteta)
- crutoane ( indepartam coaja de la 10 felii de paine, apoi le rumenim in ulei de masline pana devin crocante)
- piept de pui, fiert sau fript, taiat cubulete -
   Pt dressing:
- 3 LG ulei de masline
- 2 galbenusuri fierte tare- ok, reteta originala cere galbenus crud, dar eu nu am voie, asa ca am ales the safe way - diferenta e ca sosul cu galbenus fiert e ceva mai gros, dar se poate subtia cu apa
- 2 catei de usturoi - merge si unul sigur
- sucul de la jumatate de lamaie
- 2 LG sos Worcestershire
- o l-ta mustar
- sare dupa gust
- 2 LG generoase de parmezan ras ( eu am pus pecorino)
- 2 bucatele ansoa ( Cosmineeee, a fost bun, nu te-ai prins ca sunt pestisori in sos !! :))))
    Pt dressing, se pun toate ingredientele in blender si mixam pe viteza maxima pana la omogenizare. Eu am mai adaugat si smantana, 2 l-te si putina apa, sa-l subtiez.

    Pe un platou, se aranjeaza un strat de salata verde fasiute, rupte cu mana, se adauga crutoane, carnita si deasupra dressing. Normal, puteti alege "the easy way", si sa cumparati dressing gata facut, din magazin... da' nici nu se poate compara ... Pofta!! :)