Pulpe cu mustar si miere, vinete usturoiate si cous-cous

     O amiaza fusion, idee " a la moi" si nitica inspiratie de la Horia Varlan + cous cous, ca mi s-a parut ca merge f bine cu papica asta, cu tenta indiana.
     Sa incepem cu vinetele - reteta e din cartea maestrului Varlan; avem nevoie de :
- o vanata mare si frumoasa
- verdeata ( patrunjel, menta)
- o l-ta sare
- 200 g iaurt gras + 50 g iaurt mai slab
- 5-6 catei usturoi
- putin suc de lamaie
Intr-un mojar pisam usturoiul si sarea, apoi le adaugam peste iaurt, adaugam verdeata, si amestecam. Bun tare sosuletul asta!

Vinetele le taiem felii, de 1 cm, le stropim cu lamaie, sa prevenim oxidarea, le saram si le lasam deoparte 10-15 min, pe un prosop de bucatatrie, apoi le prajim in ulei sau le punem pe grill-ul electric, uns cu ulei, 3-4 minute pe fiecare parte. Apoi, intr- tava cu peretii inalti, sau intr-o cutie cu capac, alternam straturi de vinete cu sos de iaurt si lasam la rece 2-3 h.
     
 Pulpele le-am crestat si le-am uns cu un sos facut din miere, mustar, mustar cu boabe si tandoori masala- condiment indian, se gaseste si in magazine naturiste, si le- am lasat la rece 2 ore.

  Pulpele le-am pus apoi pe o hartie de copt, le-am stropit cu putin ulei si le-am copt 30 de minute.

    Am servit cu cous cous si vinete in iaurt.
    Asta-i portia lui Rai, ca pe ea nu fac experimente :)

  Buna, buna combinatia! Pofta mare!