luni, 23 august 2010

Pulpe cu mustar si miere, vinete usturoiate si cous-cous

     O amiaza fusion, idee " a la moi" si nitica inspiratie de la Horia Varlan + cous cous, ca mi s-a parut ca merge f bine cu papica asta, cu tenta indiana.
     Sa incepem cu vinetele - reteta e din cartea maestrului Varlan; avem nevoie de :
- o vanata mare si frumoasa
- verdeata ( patrunjel, menta)
- o l-ta sare
- 200 g iaurt gras + 50 g iaurt mai slab
- 5-6 catei usturoi
- putin suc de lamaie
Intr-un mojar pisam usturoiul si sarea, apoi le adaugam peste iaurt, adaugam verdeata, si amestecam. Bun tare sosuletul asta!

Vinetele le taiem felii, de 1 cm, le stropim cu lamaie, sa prevenim oxidarea, le saram si le lasam deoparte 10-15 min, pe un prosop de bucatatrie, apoi le prajim in ulei sau le punem pe grill-ul electric, uns cu ulei, 3-4 minute pe fiecare parte. Apoi, intr- tava cu peretii inalti, sau intr-o cutie cu capac, alternam straturi de vinete cu sos de iaurt si lasam la rece 2-3 h.
     
 Pulpele le-am crestat si le-am uns cu un sos facut din miere, mustar, mustar cu boabe si tandoori masala- condiment indian, se gaseste si in magazine naturiste, si le- am lasat la rece 2 ore.

  Pulpele le-am pus apoi pe o hartie de copt, le-am stropit cu putin ulei si le-am copt 30 de minute.

    Am servit cu cous cous si vinete in iaurt.
    Asta-i portia lui Rai, ca pe ea nu fac experimente :)

  Buna, buna combinatia! Pofta mare!

6 comentarii:

Zyraxes spunea...

Pentru exactitate, era frumos sa precizezi ce fel de cous-cous ai folosit : cel de magazin, adica paste fainoase, preparate conform retetei secrete (HA-HA), sau cel conform retetei arabe, (MAROC), din faina si altele. Ca de obicei, prezentare grafica de exceptie - orice critica AR ISca reactii puternice de sprijin pro chef(a)...

Silvia spunea...

Pai no, ochii unui cunoscator sigur si-au dat seama ca e vorba de cous-cous din ala mic, care se umfla in apa, nu trebe fiert :).

Trinity spunea...

Bine ai revenit Silvia, va doresc multa sanatate tie si familiei!
Vinetele grillate sunt slabiciunea mea, le fac mai mereu pentru pachetel. O sa incerc si eu cu iaurt data viitoare ;)
Te pup, o zi frumoasa!

truedelights spunea...

Foarte bine arata!!
Imi place mult cum le-ai combinat!
Super ideea cu vinetele la grill!
Bravo!

Silvia spunea...

trinity , truedelights, va multumesc! :)

Anonim spunea...

oare se fac vinetele si in sandwichtoaster?
:D