Pui cu susan si sos dulce-acrisor

Photobucket
  
       In primul rand, tin sa-i adresez multumiri Danei - uptown girl - ca a postat pe artaculinara aceasta minunata & delicioasa reteta si pe deasupra, usor de facut.
   Modificarea adusa de mine e legata strict de perioada de marinare a carnii - eu am lasat-o peste noapte, si bine am facut, carnea a fost foarte frageda.
   Dau copy/paste la reteta ca nu am schimbat nimic. :) Si nici poze nu am facut pas cu pas ca am pregatit totul in mare viteza si nu am avut timp de poze - asa e cand Compania nu se poate lipsi de prezenta mea sambata, tre'sa fac pe Speedy Gonzales acasa :P.
    Se iau 2 piepturi mari de pui (dezosate), se spala si se taie in bucati/fisii potrivit de mari.
    Se prepara o marinata din: 1 Lg vin alb sec, 1 1/2 ulei de susan (merge si de masline), 1 lg de zahar brun, 1 lg oregano uscat, 2 Lg sos de soya si piper dupa gust.
   Bucatile de pui se pun intr-o punga de unica folosinta si se toarna marinata peste acestea.
   Se leaga punga la gura, se agita un pic pt. ca marinata sa cuprinda toata carnea de pui si se lasa la marinat timp de 30'.
   Intre timp se prepara o pasta subtire din: 1 ou batut, 1 Lg ulei de susan, 3 Lg maisena (amidon de porumb), 2 Lg faina alba, 1/2 lg praf de copt (optional), sare dupa gust, 3 Lg apa rece, prin care se vor trece bucatile de pui marinate.
   Se prajesc in ulei bine incins pina devin aurii, lasindu-se mai apoi la scurs pe hirtie absorbanta.
    In paralel cu prajirea puiului, se fierbe orezul pt. garnitura si se prepara un sos din: 2 Lg ketchup, 3 Lg miere, 1 Lg otet de vin alb, piper dupa gust lasindu-se sa fiarba la foc mic pina se ingroasa( se poate face cantitate dubla de sos, ca e MORTAL:).
     Bucatile de pui fie ca se ung cu sos in momentul servirii, fie ca se tavalesc prin acesta si se presara cu seminte de susan si ceapa verde tocata.
Photobucket
In ambele cazuri dispar cu viteza luminii :biggrin: ... pofta mare !


:hungry:
Photobucketdau un edit :)
 Pentru ca am avut leftovers - bucatele de pui, neunse cu sos, seara le-am taiat feliute, si am facut o salata cu avocado, rosii, rucola, cascaval si un dressing simplu, din suc de lamaie si ulei de masline . Yum.

Etichete: