miercuri, 9 decembrie 2009

Tartine din vinete cu crema de branza






Photobucket

    De cateva zile am mari probleme cu internetul, reteaua cade din 3 in 3 minute, asa ca e o adevarata aventura pana cand reusesc sa incarc poze, si sa postez ceva. Mi-am dat seama ca internetul e parte din viata mea si ca am devenit dependenta :) si faptul ca acum abia reusesc sa mai navighez si sa postez ceva, ma enerveaza la maxim... In fine, sper sa-si revina cumva...

  O reteta misto de facut vara, la gratar - cum vara a trecut, apelam la gratarul de aragaz, un Tefal in cazul meu, care-si face chiar bine datoria, de vreo 2 ani.
  Ingrediente :
- 2 vinete potrivit de mari
- sucul stors din 1/2 lamaie
- cimbru uscat
- 5 linguri ulei de masline
- sare, piper
- 200 g feta
- 4 linguri iaurt simplu
- 50 g masline fara samburi, tocate marunt
- patrunjel
  Taiem vinetele rondele cu mandolina, apoi le ungem cu o marinata facuta din suc de lamaie, ulei, cimbru, sare si piper. Le lasam la marinat o ora, apoi le scurgem si le frigem pe gratar 3 minute pe fiecare parte.
  Pasam branza, adaugam iaurtul, maslinele, condeimentam- fara sare, ca are destula branza, si maslinele. Ungem cate o felie de branza cu crema, apoi suprapunem cu alta felie, et voila, o tartina delicioasa. Presaram cu patrunjel si ... pofta buna ! :)

Photobucket
Se salvează...



Photobucket

Un comentariu:

Ion Necula spunea...

Bravo Silvia, maine am sa realizez si eu aceasta reteta a ta. Din nou felicitari pentru reteta si calitatea deosebita a fotografiilor.

LA MULTI ANI din Brasov