luni, 16 noiembrie 2009

Muschiulet de porc invelit in bacon, cu sos de hrean

Photobucket     Am pornit de la o reteta care a castigat locul al II lea la Festivalul de gatit in aer liber de la Tg Mures, din vara asta, si anume un muschiulet de porc copt in folie de Al, "dezbracat" apoi de folie pentru rumenire, si scaldat intr-un sos de smantana cu parmezan- eu am facut sosul cu hrean, ca-mi place tare. Mike, merci :) o sa incerc si costitele fierte in Guiness, in curand. Tre' sa recunosc cu mana pe inima ca nu am mai mancat asa carne moale decat la restaurant. Eram sceptica in ceea ce priveste folositul foliei de Al pentru copt, ca e posibil sa fie periculoasa, dar pana se demonstreaza ca e, o putem folosi, din cand in cand.
   Am folosit un muschiulet de porc, pe care l-am spalat, uscat cu prosoape de hartie, apoi i-am facut incizii din loc in loc, si l-am frecat cu sare, piper & boia. L-am infasurat apoi in felii subtiri de bacon, si l-am rulat strans in folie. L-am bagat la cuptor, la 200 de grad, aprox 1 h, apoi am desfacut folia si am trecut pe ventilatie, pana s-a rumenit frumos, intorcandu-l de 2 ori.
Photobucket
Photobucket
 Pt sosul de hrean, am incalzit putin o cutie smantana de gatit, si am adaugat 2 lingurite hrean de la borcan, sare si piper alb, dupa gust.
Photobucket Si am facut o salata verde, peste care am pus un dressing cu otet, apa si zahar pudra.
 ... dedic aceasta reteta prietenelor mele care s-au lasat de mancat carne de porc :D!

7 comentarii:

gaby_d spunea...

"... dedic aceasta reteta prietenelor mele care s-au lasat de mancat carne de porc :D!" :))))))))))
tare de tot!!!
ce grozav arata !
usor de facut si cred ca e buuuun!!!

Silvia spunea...

da gaby, e foarte bun, carnita e moale moale, de obicei muschiuletul imi iese mai uscat, dar in varianta asta, e super. merci de vizita, te pup :)

Mike spunea...

"noroc" ca nu-mi place hreanul, ca altfel desi mi-e rau de nu mai pot, mancam vreo 2 muschi.
Pentru ca nu prea pot gati pt a face poze, am gasit totusi ceva asemanator cu ce vroiam sa-ti recomand: http://gourmandine.ro/retete-mancaruri/cartofi-umpluti/

Deosebit! :)

Zyraxes spunea...

Frumos, gustos (banuiesc), chiar artistic putem spune, da' ce te faci cu colesterolul : ai folosit atat carne de pig cat si smantana de 32%!!!!

Silvia spunea...

@ Mike : da' ce-i cu tine, esti bolnav?:(
@ Zyraxes : mai tata, mai, colesterolul e frate cu romanu', nu stiai? Si apropo, noi, ca 2 oamneni destepti, dupa o masa mai "grasa", bem ceai fierbinte, care mai "topeste" grasimile ingerate, si nu se mai depun. Ca si chinezii. De ce crezi ca ei beau bauturi fierbinti in timpul mesei, si dupa? Daca bei apa rece, sau o bautura rece, iti faci doar rau ... asa ca sa-i dam cu ceai fierbinte. E ok?
:)

Mike spunea...

pai otzaruca e cam bai. cu colesterolul, cu pateul, cu o gramada. daca tot veni vorba de colesterol in discutiile de mai sus. dar cartofi umpluti tot cred ca facem diseara ;))

Marcela S. spunea...

Minunat blog. Felicitari! O multime de retete minunate.