miercuri, 25 noiembrie 2009

Cartofi gratinati cu Gorgonzola


  Am feliat subtire, cu razatoarea 5 cartofi rosii mari.
 Am preparat un sos bechamel din 2 LG unt, 3 LG faina si 500 ml lapte. In acest sos am adaugat 150 g branza Gorgonzola bucatele. Am amestecat bine pana branza s-a topit. Nu am adaugat sare, nici piper.






  Am pregatit un vas pentru cuptor, l-am stropit cu ulei, am adaugat un strat de cartofi, am pus sos, iar un strat de cartofi, sos si am ras cascaval deasupra. Am acoperit cu folie, am introdus la cuptor 40 de minute, apoi am luat folia si am mai lasat inca juma' de ora, pana sosul a scazut, cartofii erau facuti, si inca 1o minute pe optiunea Gratin.
  A trebuit sa plec de acasa, si i-am servit putin raciti, dar au fost foarte buni. :)

2 comentarii:

Radu Tibrea spunea...

Am incercat aceasta reteta si intradevar este extraordinara. Acestia sunt adevaratii cartofi geatinati pe care ii cautam!

Silvia spunea...

Radu,ma bucur ca ti-au placut! Eu i-am cam bronzat deasupra. :)