sâmbătă, 10 octombrie 2009

Tort din clatite cu budinca


Reteta e dintr-o revista Practic in bucatarie, de prin 2005, si am descoperit-o intr-o zi cand rasfoiam prin colectia mea, in cautare de ceva dulce.
  Pt clatite si umplutura e nevoie de:
- 500 ml apa minerala
- 300 g faina
- un vf l-ta bicarbonat, stins cu zeama de lamaie
- 2 plicuri budinca, la alegere ( eu am avut Dr.Otker cu ciocolata si caramel)
- 1 l lapte
- 4 linguri zahar
- sare
- ulei
 Pt glazura :
- 6 lg cacao
- 8 lg zahar
- 2 linguri ulei (eu am pus 5)
- 2 linguri apa fierbinte ( eu am pus mai multe, pana am ajuns la consistenta dorita)

Se amesteca apa minerala cu faina, bicarbonatul stins si un praf de sare, se obtine un aluat potrivit, din care se prajesc clatite subtiri, in ulei incins, la foc mic.
 Separat se prepara budincile, dupa instructiunile de pe plic, nu lasam prea mult sa se ingroase.
 Cand s-au racit budincile, se asambleaza tortul : o clatita, 2-3 linguri de budinca, alta clatita, iar budinca si tot asa si se termina, desigur, cu o clatita. Daca ramane budinca, se consuma cu incredere :)))
 Se amesteca apoi cacaoa cu zaharul(eu am folosit pudra), ulei si apa fierbinte si se imbraca tortul.
 Se taie dupa ce a stat minim o ora la rece.



1 comentarii:

Anonim spunea...

ami placr foarte mult budinca si cltitele si ami place si combitaia..pupici..