Focaccia cu feta si rosii cherry






Reteta e de pe blogul lui Maya, care nu mai are nevoie de nicio prezentare, toata lumea il stie :)
Ingrediente:
- 400 ml apa calduta
- 500 g faina
- cateva rosii cherry
- branza feta ( eu am avut putina, aprox 100 g, taiata feliute subtiri)
- un cub drojdie (25 g)
- ulei de masline
- sare de mare
- busuioc, rozmarin (eu am folosit uscate)
Se dizolva drojdia in 50 ml apa calduta, si se toarna intr-o gropita facuta in faina. Se lasa sa creasca 10 minute - eu am lasat in cuptorul usor incalzit, la 40 grade.
Apoi, punem sare dupa gust,si adaugam apa cate putin, framantam. Aluatul e lipicios, nu se dezlipeste de vas. Eu am mai pus putina faina, un pumn. Cu mainile unse, am format o bila si am lasat, tot in cuptor, pana si-a dublat volumul.
Am scos aluatul din cuptor, si am setat cuptorul pe 180 grade. Am uns o tava cu ulei de masline, am asezat jumatate din cantitatea de aluat, am intins-o cu mainie, am asezat rondele de rosioare, feliute de fete, am presarat busuioc, sare. Am asezat cealalta bucata de aluat, am intins-o tot cu mainile, am turnat deasupra ulei de masline, am intepat cu degetele din loc, am asezat rosii intregi, am presarat rozmarin si sare marina.
A stat la cuptor aprox. 50 de minute.

Etichete: