De cand am vazut filmul, si revazut, mi-am dorit sa fac Ratatouille, si in Good Food-ul din iunie am gasit reteta pas cu pas.
Ingrediente :
- 1 vanata
- 2 dovlecei
- 1 ardei galben & rosu
- 2 rosii
- 2 catei usturoi
- 1 ceapa ( eu rosie am avut, si apoi am mai pus si partea alba de la 3 cepe verzi)
- ulei de masline
- otet de vin rosu
- busuioc proaspat 3 crengute
- Verdeturi de Provence ( astea nu apar in revista, dar citisem undeva ca merg bine la ratatouille)
- zahar
Pregatim ingredientele :
- taiem vinetele cubulete- ardeiul in curatam de coaja cu cutitul economic, apoi il taiem cubulete
- taiem ceapa solzisori si rondele, usturoiul il dam prin presa- rosiile le scufundam in apa clocotita 20 de secunde, apoi le transferam in apa rece si apoi le decojim si le taiem grosier- dovleceii, la fel, ii taiem cubulete
aici toate ingredientele, asteptand sa fie preparate termic. Intre timp, am pregatit si niste piept de pui, pe care l-am batut cu ciocanul si l-am condimentat.
Am pus la incins o tigaie grea cu 2 linguri ulei, si am prajit vinetele pana s-au maronit si muiat putin, apoi le-am pus deoparte Am procedat la fel cu dovleceii, dar nu trebuie lasati sa se inmoaie de tot, caci urmeaza si o a 2 a etapa de preparare
- ardeii ... ( pana la urma am folosit doar cate o jumatate din fiecare, pt ca in revista se foloseau 2 ardei pt 4 portii, iar eu am facut doar 2 portii)
Calim apoi ceapa 5 minute, adaugam usturoiul si mai calim 1 minut. Se presara otetul si zaharul, se adauga rosiile si jumatate din cantitatea de busuioc. Se adauga din nou legumele, se pune sare, piper, verdeturi de Provence si se mai lasa aprox 5 minute. Se serveste cu busuioc. Eu nu am respectat intocmai timpii dati, am vrut sa ramana legumele cat mai tari si crocante.
Nu as fi crezut ca o sa iasa atat de aromat Ratatouille-ul meu. O bogatie de gusturi si arome. Am folosit busuioc din productia soacrei, cu frunzulite mici, si f aromat. Si am mai pus zahar si otet in plus fata de reteta originala, dupa gustul meu.
Si normal ca am avut emotii, ca stiu ca al meu nu e prieten cu legumele, mai ales cand aude de dovlecei si rosii. Dar, surpriza, si-a terminat portia mai repede decat mine, nu mi-a venit sa cred.
:) Da sincer, e foarte bun, n-avea cum sa nu-i placa, e o explozie de arome. Si am servit cu piept de pui la gratar.Etichete: legume