sâmbătă, 6 iunie 2009

Vita Peking

Am avut pofta de mancare chinezeasca, si cum aveam o bucatica de vita, am cautat pe net o reteta. Am gasit mai multe variante, mai ales in limba engleza, unele cu ardei, altele fara, dar eu am vrut sa contina si legume. Reteta originala cere muschi sau filet, eu am avut pulpa de manzat- asta am avut, asta am preparat :)
Asadar, avem nevoie de : ( pt 2 portii sanatoase)
- 400 g carne de vita
- un ardei rosu, unul galben
- ghimbir proaspat cat o nuca
- 2 fire ceapa verde
- 4 catei usturoi
- o lingurita amidon alimentar
- 2 linguri sos soya light
- 2 linguri vin de orez ( nu am avut, am pus vin alb)
- o lingurita zahar brun
- 4 linguri sos stridii (nu am avut, dar am pus sos Nam Pla)
- susan
- 3 polonice supa de vacuta ( din supa lui bebe, care fierbea alaturi)
Se face o marinata din soya, vin , zahar si amidon. Carnea, spalata bine, se taie fasiute de 5 cm lungime si 0,5 cm grosime si se pune in marinata, 1 ora la frigider. Pregatim legumele, ardeii ii taiem betisoare, ceapa rondele, ghimbirul il dam pe razatoarea mica si usturoiul si pisam.
Incingem wok-ul sau tigaia in care vom pregati, cand s-a incins bine, adaugam 2 linguri de ulei si carnea, si prajim la foc foarte mare, 5-7 minute.
Carnea o punem deoparte, la cald.
Incingem inca o lingura de ulei, adaugam usturoiul si ghimbirul, prajim un minut, apoi adaugam legumele, 2 polonice de supa si lasam pana se inmoaie putin ardeii, dar raman totusi crocanti. Adaugam apoi carnea peste ardei, punem sosul de stridii, eu am mai pus un polonic de supa si am lasat sa fiarba pana a scazut sosul. Am adaugat la final susan si o lingura de sos f iute, care imi place in mod deosebit, asta e : Si cam asta e! Am servit cu orez fiert, of course :)

2 comentarii:

Ala Oancea spunea...

Bine te-am gasit Silvia ! Super arata mancarica asta! Si cred ca are si un gust ... yammy ! Mai ales ca este iute ;) Ador iutelile :)

Silvia spunea...

Salut Ala! Si eu ador mancarea picanta, dar nu pot exagera cu cuondimentele si sosurile, pt ca fetita mea trebuie neaparat sa guste din farfuria mea :) si nu vreau sa scuipe foc, ca dragonii :)