Shaorma









Am facut, in colaborare cu sotul, o shaorma tare buna, mult mai buna decat am mancat in oras.
Am folosit (pentru 5 bucati):
- 500 file piept de pui
- 6 castraveti in saramura
- 2 rosii, curatate de seminte si taiate cubulete
- o varza mica, taiata marunt, frecata cu sare si apoi amestecata cu ulei si otet
- sos alb, facut din 6 linguri maioneza, 4 linguri smantana si 2 linguri sos Worchester
- ketchup Heinz pt copii, pt ca e sinugurul care nu contine conservanti si coloranti
- 5 cartofi
- 5 lipii.
Sotul a curatat cartofii, i-a taiat pai, si i-a lasat in apa rece, sa iasa amidonul si se pare ca asa, nu sunt atat de periculosi. Ideal ar fi sa stea minim 2 ore in apa. A taiat apoi puiul fasii, l-a condimentat cu piper, boia dulce si usturoi granulat, si l-a lasat la rece aprox 1,30 h.
Eu am pregatit varza, am taiat castravetii betigase, am pregatit sosul.
Dupa o ora si ceva, am prajit cartofii, am rumenit bucatile de pui intr-o tigaie cu linguri de ulei.
Cand toate erau gata, am incalzit pe rand lipiile, cate 1 minut, intr-o tigaie mare, si m-am apucat de asamblat. Am uns lipia cu un strat generos de sos alb, am asezat o mana de cartofi, cateva bucatele de carne, varza, rosii, castraveti, am pus ketchup, am rulat lipia, si am pus la capat folie de aluminiu, ca sa nu curga sosul afara.
Si am aranjat si o shaorma micuta la farfurie, din ce a mai ramas. Si o sectiune de facut pofta.