joi, 18 iunie 2009

Cartofi copti cu sos de smantana si bacon




Se spala bine-bine cartofii (eu am pus 3 de persoana), fara sa se curete de coaja. Eu am folosit cartofi noi. Se inteapa din loc in loc cu furculita si se pun in cuptorul incins, direct pe gratar, aprox. 1 ora, sau pana furculita patrunde foarte usor in ei. De preferat ar fi fost sa folosesc cartofi rosii, dar nu am gasit nicaieri.
Am calit intre timp 200 g bacon, taiat marunt, intr-o tigaie, fara adaos de ulei. Cand s-a prajit bine, am adaugat smantana lichida amestecata cu smantana grasa, cam 200-250 ml, si am amestecat bine, avand grija sa despind resturiel caramelizate de bacon, care au dat un gust bun sosului. Cand sosul s-a legat, am presarat patrunjel si am oprit focul.
... si am servit cu un pahar de zeama de varza rece, care merge nemaipomenit cu cartofii copti.
* pe doi dintre cartofi am pus branza Feta, care s-a topit peste cartofii fierbinti :) buni buni:)

Un comentariu:

Anonim spunea...

Delicios.