luni, 11 mai 2009

Bors cu afumatura





Avem nevoie de ( unele ingrediente au lipsit din poza initiala, pt ca le-am adaugat pe parcurs):
- oase garf afumate, sau scarita afumata
- ceapa verde
- telina sau appio
- morcovi
- pastarnac
- cartofi
- rosii fara coaja in sos
- bors
- leustean
- sare, piper Am tocat legumele marunt si le-am calit in ulei de masline, apoi am adaugat oasele afumate.
Am turnat peste apa clocotita, si am lasat sa fiarba pana carnita de pe oase a fost moale. Am scos oasele, le-am lasat la racit. Am adaugat cartofii noi taiati cubulete, cand acestia au fost aproape fierti am adaugat rosiile taiate si sosul lor. Separat am fiert borsul, i-am luat spuma, si am adaugat leustean taiat nu foarte marunt. Am luat carnea de pe oase, am pus-o in ciorba, am adaugat si borsul, am mai dat un clocot si am stins focul.
Se serveste musai cu ardei iute ! :)

2 comentarii:

Dan Gheorghe spunea...

ardelencele stiu sa faca mancare buna!

iulia spunea...

Silvia, la mine pe blog te asteapta un premiu. Te invit sa-l ridici. O zi frumoasa iti doresc!! :