vineri, 10 aprilie 2009

Supa de macris

O reteta super simpla, iar supa e delicioasa, acrisoara si sanatoasa!
Cautand leurda prin piata, am dat de o babuta care avea macris- foarte tanar si fraged- am luat 4 gramajoare, si am mai primit o gramajoara bonus:) . La curatat a fost distractiv... nu mai aveam rabdare cand am ajuns la jumatatea cantitatii.
Am calit o ceapa mica in putin ulei si putina apa, am adaugat 2 morcovi dati pe razatoarea mica, 1 ardei gras taiat cubulete. Am lasat asa 5 minute, amestecand, sa-si lase morcoviorii sucul, apoi am adaugat vegeta de casa, am turnat apa fierbinte, am lasat sa fiarba pana s-au muiat putin ardeii. Am adaugat un pumn de orez, si cand orezul a fost fiert, am pus macrisul- spalat in multe ape- si am mai dat un clocot, apoi am stins focul. Piece of cake!:)

4 comentarii:

Wshop spunea...

My saliva! Own!

Rocker

Silvia spunea...

?

mihaela spunea...

silvia ce bine arata supa de macris!mi-ai faut o pofta de zile mari,dar unde iau eu aici in germania,nu am vazut in 8 ani deloc!

la multi ani de ziua mamei!te pup

Vera spunea...

in Anglia se numeste watercress,poate aveti si voi in Germania dar nu stii cum ii zice.Stiu ca tu ai postat in 2011 dar poate te ajuta:-)