Morcovi sote, cous-cous si file de cod negru

Am trisat nitel la aceasta reteta, in sensul ca file-ul de cod negru cu spanac a fost cumparat, eu doar l-am bagat la cuptor 20 min. Foarte bun! :)
Pt garnitura de cous-cous : am calit intr-o lingura de ulei de masline 100 g cous-cous, pana bobitele s-au maronit, apoi am pus apa, 400 ml si sare, si am lasat sa fiarba cam 10-15 minute. Pt sote de morcovi: 5 morcovi i-am curatat pe razatoare mare, la robotul de bucatarie. Am caramelizat 3 linguri de zahar brun, am adaugat o lingura unt, si cand acesta s-a topit, am adaugat morcovii Am amestecat morcovii pana s-au uns cu amestecul de zahar si unt, am adaugat 2 foi de dafin, si i-am lasat sa fiarba inabusit, picurand din cand in cand, apa fierbinte. Cand am considerat ca sunt gata, am adaugat, dupa gust, sare, praf de usturoi, si putin chilli. Am mai pus smantana lichida, am mai dat un clocot, si am stins focul. Si am facut un aranjament dragut in farfurie, ca sa uite sotul ca mananca peste... nu-i place deloc, dar eu ii tot turui ca o alimentatie sanatoasa include si peste. N-ai cu cine, dom'le:)!

Etichete: ,