Desert cu capsuni si mascarpone




       Acest desert seamana cu Tiramisu, dar parerea mea e ca acesta e mai bun, si ca dovada, am mancat 3 ( trei!!!:) portii una dupa alta!
Nu am urmat nici o reteta, pur si simplu am improvizat. Aveam exces de mascarpone in casa si trebuia sa-i gasesc o intrebuintare.
Asadar, ingredientele (din ochi) :
- piscoturi
- sirop de capsuni ( eu am avut Laurul)
- mascarpone
- 2 oua
- zahar pudra
- capsuni proaspete.
Am facut un suc de capsuni, din sirop si apa plata, nu foarte dulce. Piscoturile, rupte in 2, le-am inmuiat putin in sirop, apoi le-am asezat in cupe.
Am batut albusurile spuma cu putina sare, galbenusurile le-am frecat cu zahar pudra si putin sirop, apoi am adaugat mascarpone(cam 4 linguri pline), si am incorporat totul, cu grija, peste albusurile spuma.
Capsunile, spalate bine si scurse, le-am taiat bucatele mici.
Am trecut la asamblare: peste piscoturi am mai picurat putin sirop, am pus un strat de crema, un strat de capsuni, din nou un strat de crema si deasupra am ornat cu ce am avut:).
Am acoperit fiecare cupa cu folie alimentara si am lasat la rece cam 4 ore. Delicios! :)

Etichete: