miercuri, 18 martie 2009

Cordon Bleu














Avem nevoie de :
- piept de pui
- sunca feliata subtire ( eu am folosit pastrama de curcan)
- cascaval
- faina, oua, pesmet -
- ulei pentru prajit.

Procedeul nu e greu, dar rezultatul e de-li-cios :))) si cu siguranta acest preparat satisface si cele mai pretentioase gusturi, fiind un clasic al bucatariei internationale.

Pieptul de pui, medalionul, se taie in doua apoi se acopera cu folie si se bate pana se aplatizeaza. Se pun, acum depinde si de marimea bucatii de carne obtinuta, 2 felii de sunca si 2 de cascaval, de inchide bucata de pui, presand pe margini cu degetele, acolo unde se unesc marginile. Se da apoi puiul prin faina, ou, pesmet si se prajeste in ulei incins, la foc mic, 20 de minute. Eu am prajit in ulei de porumb, mirosea a popcorn in toata casa, dar carnita nu a capatat acel gust.
Bun-bunnnnn ! :)))

Niciun comentariu: