vineri, 20 februarie 2009

Carnati la cuptor, cu cartofi si varza calita


Varza murata e pe cale sa se termine, asa ca trebuie sa profit la maxim de ea :), mai ales ca o ador, mai ales cand o gatesc si la cuptor, unde aroma ei se intensifica.
Avem nevoie de :
- carnati cabanos
- pt piure : cartofi(desigur de soi alb, sfaramiciosi), lapte, unt , sare;
- pt varza calita : o varza murata, potrivita, pe care o taiem maruntel, si o punem intr-o cratita in care am calit o ceapa. Dupa ce le unduim bine in cratita, turnam un pahar de vin alb, punem piper si sare(daca mai e nevoie), o foaie de dafin, si lasam sa fiarba la foc mic, inabusit, o jumatate de ora, timp in care mai amestecam.
Cand varza e gata, luam o forma pentru cuptor, o ungem cu unt, punem varza, intindem si pe marginile formei, in centru punem cartofii piure, si deasupra carnatii cabanos cruzi, taiati bucati mai mici. Se lasa la cuptor, la 190 grade, cam 20, sau pana se rumenesc carnaciorii.
Pofta buna !!!

Niciun comentariu: